Skip to main content

TORNADO heisautomat gir Ponsse store konkurransefordeler

Kunde: Ponsse

Sted: Idensalmi/Finland
Produkter/tjenester: TORNADO heisautomat, Pallereoler og Sikkerhetstilbehør

Behov:

Ponsse Oy er en ledende produsent av skogsmaskiner i Finland. De har fabrikk i Vieremä der en betydelig andel av reservedelene for PONSSE skogsmaskiner produseres.

ponsse fi

Selskapet bestemte seg for å bygge et nytt logistikksenter som skulle bli en sentral hub for reservedeler og erstatte det eksisterende, trange lageret i Idensalmi. Selv om Ponsse har et lite lager for å forsyne nærområdene, er hovedmålet med senteret å gi raske og effektive leveranser til sitt nettverk med 150 internasjonale serviceteam rundt om i verden. Logistikksenteret spiller og så en viktig rolle i leveransen av førsteklasses vedlikeholdstjenester.

Huben fungerer for tiden i tre skift fra søndag kveld til fredag kveld, så derfor var det viktig med en løsning som var robust nok for jobben.

Løsning:

Flyttingen fra det gamle lageret til den nye huben tredoblet lagringskapasiteten, men likevel betydde det økende behovet for rask levering av reservedeler til skogssektoren at hver enkelt tilgjengelige centimeter måtte utnyttes og fungere. Kasten demonstrerte at deres TORNADO heisautomat ville gi den ideelle løsningen, og åtte maskiner ble installert.

ponsse fi

TORNADO lagringsmaskiner er automatisert for å øke produktiviteten og spare plass. De kan brukes som heis mellom ulike lagernivåer og/eller etasjer med flere betjeningssåpninger og tilbyr også:

  • Besparelser på opptil 70 % gulvplass samtidig som de tilbyr den samme lagringskapasiteten.
  • Rask, effektiv og nøyaktig ordreutførelse.
  • Raskere søketider og færre plukkfeil.
  • Kortere opplæringstid for operatør.
  • Minimerte ordrebehandlingstider.

Selv om Ponsse produserer stort skogsutstyr, krever vedlikeholdsarbeidet mange små deler. De større delene oppbevares i pallereoler, mens de mindre delene oppbevares i TORNADO heisautomat.

TORNADO heisautomat og pallereoler gir ikke bare mer kapasitet, men har også andre fordeler som for eksempel forbedret effektivitet, lettere arbeidsbelastning og økt sikkerhet for reservedeler.

Ponsse har tidligere brukt KASTEN lagringsmaskiner og hadde en positiv opplevelse med Kasten. Selskapet var opptatt av å gjenskape dette, slik at maskinene raskt kan få service og være tilbake i full drift så raskt som mulig, det minimerer eventuell forsinkelser i leveranser.

Resultat:

Resultatet

"Vi har hatt gode erfaringer. Logistikksenteret fungerer akkurat som det skal." - logistikkansvarlig Jussi Kärkkäinen

Det nye logistikksenteret på 4500 m2 gir nå 42 000 m3 lagringsplass og kan oppbevare cirka 20 000 artikler med plass til 7000 pallplasser. I dag leverer det rundt 100 000 separate artikler globalt hvert år, med garantert levering neste dag av reservedeler for Sverige og Sentral-Europa.

Informasjonsflyten og materialflyten styres fullt og helt på alle stadier av prosessen og Warehouse Management System (WMS) har gjort det mulig å innføre en viss grad av automatisering.

Om Ponsse

Ponsse ble etablert i 1970 for å møte den økende etterspørselen etter kraftige maskiner som tåler tung belastning. I dag er de en av verdens ledende produsenter av skogsmaskiner for kortvirkemetoden (cut-to-length-method), og produserer imponerende 70 % av reservedelene som brukes i skogsmaskiner. www.ponsse.com