Skip to main content

Sparer tid, plass og penger med Constructors lagerautomater og programvare

Kundereferanser

Kunde: Hedin Bil
Sted: Flere anlegg rundt om i Sverige
Produkter: TORNADO heisautomat, IPN paternoster, WMS-systemet TC2000

Behov

Hedin Bil, Sweden

Gjennom årenes løp har Constructor og Hedin Bil utviklet et nært samarbeid, og Constructor har levert en rekke oppbevaringssystemer som bidrar til selskapets fortsatte vekst og suksess.

I forbindelse med selskapets vekst har det også vært økt fokus på å spare plass, tid og penger, uansett om det gjelder å optimalisere eksisterende anlegg eller oppfylle nye spesifikke krav.

«Bakgrunnen for at vi innførte lagerautomater var, og er, et spørsmål om å spare plass, tid og penger, uansett om vi bygger om eller bygger nytt. Utviklingen gjennom årene har resultert i at bilhallene har vokst, mens lagrene er blitt mindre og mer kompakte», forklarer Reine Jansson, Hedin Bil.

Løsning

Gjennom årene har Constructor og Hedin Bil utviklet et grunnkonsept som brukes som et utgangspunkt hver gang en ny lagerautomat leveres. Innredningen i automatene baseres på tidligere installasjoner, og deretter tilpasses automaten i forhold til størrelse, fleksibilitet, varestørrelse og behov.

Til de større anleggene har Constructor levert både heisautomater og paternostersystem, mens de mindre anleggene kun har behov for paternostersystem.

Det er ikke bare lagerautomatene som er blitt utviklet i løpet av disse årene. Også programvaren TC2000 som styrer automatene, er blitt utviklet i nært samarbeid mellom partene, slik at den i dag passer perfekt til Hedin Bils forretningssystem Kobra.

Kundeordrene opprettes i Kobra, og plukklisten sendes automatisk til TC2000. Når plukkingen skal utføres, aktiverer operatøren oppdraget i TC2000. Det kan være en enkeltordre som skal plukkes, eller flere som skal samplukkes i en batch.

«Det betyr mye for oss at vi har en leverandør som kjenner våre arbeidsflyter, krav og ønsker. I realiteten er det slik at når vi i dag skal anskaffe en lagerautomat, så vet Constructor med én gang hvordan den skal se ut», sier Reine Jansson, Hedin Bil

Om Hedin Bil

Hedin Bil er et av Sveriges største fullserviceselskaper, og de selger både brukte og nye biler og utfører service på alt fra personbiler til lastebiler.  Selskapet har ca. 2 600 ansatte og er representert med 39 bilanlegg fra Trelleborg i sør til Uppsala i nord. www.hedinbil.se