Skip to main content

TORNADO heisautomat gjør Audis bilservice mer effektiv

Referanse Oversikt

Selskap: Din Bil
Sted: Göteborg, Sverige
Produkt: TORNADO heisautomat

Behov

Din Bil i Göteborg er Audis største nordiske salgs- og serviceenhet. Servicesenteret er for det meste fullbooket, og de 15 mekanikerne jobber under høyt trykk for å fullføre hver oppgave raskest mulig og returnere bilene på kortest mulig tid.

Din Bil, SwedenMekanikerne hos Din Bil har over 1300 verktøy som brukes kontinuerlig. Å finne riktig verktøy til jobben betyr ofte at man først må lete etter verktøyet, noe som er bortkastet tid. Og det gjenspeilte heller ikke Audis motto "Vorsprung durch Technik", som er en underliggende filosofi som omfatter all virksomhet hos Audi.

Som et autorisert servicesenter ønsket Din Bil å få orden på verktøylageret samtidig som de sparte gulvplass.

Løsning

Constructor hadde akkurat det Din Bil trengte: TORNADO heisautomat, en lagerautomat som kan øke produktiviteten med opptil 65 %, spare opptil 70 % gulvplass og tilpasses bedriftsunike behov.

Ettersom Din Bil har 1300 verktøy, begynte Constructor-teamet med å veie og måle alt verktøyet på verkstedet. Dette trinnet var viktig for at TORNADO-maskinen kunne produseres og konfigureres nøyaktig i forhold til Din Bils behov.

Heisautomaten er 6,5 meter høy, 4 meter bred og har 48 brett, hvert med en kapasitet på 300 kg. I dag oppbevares alt verktøyet i heisautomaten, og den frigjorte gulvplassen brukes til en ekstra servicestasjon, noe som betyr at man kan betjene flere biler per dag.

Verkstedet har fått betydelig bedre orden og miljø, og når mekanikerne trenger et verktøy, går de til lagerautomaten og kvitterer ut verktøyet. Når arbeidet er ferdig, kvitteres verktøyet inn i heisautomaten igjen. Hvis andre mekanikere trenger det samme verktøyet samtidig, kan de umiddelbart se hvilken mekaniker som bruker det.

Resultatet

“Vi har 15 mekanikere, og et automatisk lagersystem sparer oss for tid, ettersom mekanikerne ikke trenger å kaste bort tiden på å lete etter verktøy."
Mats Lindblad, Verkstedsjef, Din Bil AB

Om Din Bil

Din Bil Sverige AB er et datterselskap av Volkswagen, som selger og utfører service for Volkswagen, Audi, Porsche, Seat og Skoda. Audis salgs- og servicevirksomhet ligger i en egen Audi-farget bygning, i tråd med Audis merkevarestrategi.