Skip to main content

Teknisk informasjon Tornado Heisautomat - Constructor maskiner

1. Brett / Tray

Tornado Tray - Gonvarri Machines

Fast brettposisjon (FTP – Fixed Tray Position) eller høydeoptimalisert brettposisjon (HOT – Height Optimised Tray Position). Tornado og andre lagringsmaskiner utnytter lagerplassen mest effektivt når bretthøydene er arrangert slik at hvert brett brukes til lagring av produkter av samme høyde. Hvis produktene ikke har samme høyde, vil det høyeste produktet bestemme høyden for hele brettet, med mye uutnyttet lagringsplass som resultat.

Et HOT-system har en tendens til å øke mengden av reservert tom lagringsplass for å kunne fungere ordentlig – det krever i tillegg mye ledig lagringsplass når det skal håndtere endringer i produkthøyde.


 FTP, som en velordnet parkeringsplass         HOT, en parkeringsplass uten system

Presentasjon av flere brett i åpningen

Betjeningsåpning med flere brett i åpningen, betyr at du har muligheten til å bringe brett til to ulike plasseringer/nivåer i åpningen. Mens du plukker fra brettet som er plassert i betjeningsåpningen, plasserer hentemekanismen neste brett bak åpningen. Når arbeidet er fullført på det første brettet, trekkes denne tilbake samtidig med at de neste brettet (i venteposisjon) flyttes til presentasjonsnivå nummer to, uten vertikal bevegelse i hentemekanismen.

2. Rem / Belt

Tornado Belt - Gonvarri Machines  

 

Vertikal bevegelse besørges av to robuste spesialremmer / tannrem.
Klikk her eller på bildet for å forstørre.

 

3. Høydemåling / sikkerhetslysgardin  / Height measurement

Tornado-height-measurement  

Høydemålingsenheten sørger for optimal utnyttelse av plassen.
Klikk her eller på bildet for å forstørre.

 

4. Servo motor 

Tornado-vertical-motor  

Horisontal bevegelse av servomotor.
Klikk her eller på bildet for å forstørre.

 

 5. Akselsensor / Shaft sensor

Tornado-servo-and-shaft-sensor  

Akselsensor sikrer at maskinen fungerer trygt. 
Klikk her eller på bildet for å forstørre.

 

6. Vertikal motor 

Tornado-vertical-motor  

Vertikalmotor med mating bak.
Klikk her eller på bildet for å forstørre.

 

7. Kledning / Cladding

Tornado cladding - Gonvarrri Machine

Pen og velstelt platekledning gjør arbeidet mer behagelig og skaper et rent og hyggelig miljø. Med ulike kledningsalternativer for lagringssystemene kan alle lage et maskinutseende som passer til deres eget miljø, for eksempel ved hjelp av farger og logoer. 

Kledningen er tilgjengelig i alle RAL-farger. Det er også mulighet for vinduer i kledningen: Pleksiglassvinduer gir de mest nysgjerrige mulighet til å se innsiden av maskinen.

Hver plate fjernes enkelt, noe som gjør vedlikeholdet raskere og enklere. I tillegg er kledningen lett vektet. Dette gjør det mulig å ha samme utsikter for hver lagermaskin på lageret ditt, selv om typene var forskjellige. 

8. WMS / TCPlus Software

Fullstendig integrert WMS-programvare sikrer perfekt kompatibilitet med alle ERP-systemer. Du finner mer informasjon om TCPlus her.  

9. PC-basert styringssystem

Tornado TCPlus Machine Control kjører på en industri-PC, noe som gir flere fordeler sammenlignet med tradisjonelle PLC- og logikkbaserte lagringsmaskiner. 
Klar grafikk med høy oppløsning på en stor fargeskjerm er standard. Du kan velge størrelse på skjermen etter eget ønske. Programvaren kjøres i Windows, så brukergrensesnittet er velkjent for de fleste.
Tornado kan enkelt kobles til et lokalt nettverk, og flere maskiner kan kobles sammen.  Det er mulig å bruke ekstern brukerstøtte, slik at personlig oppmøte ikke er nødvendig. Dermed kan kunden få hjelp i løpet av noen minutter.

10. Løftesystem / bord / Lift system

Tornado-servo-and-shaft-sensor  

TORNADO-løftesystemet er én av flere mekaniske spesialløsninger.
Klikk her eller på bildet for å forstørre.

Dette smarte designet gjør det mulig å kvitte seg med tunge heve/senke-bord. Brettene flyttes opp og ned ved hjelp av lasthåndteringsenheter, LHD, på venstre og høyre side av maskinen. Den vertikale bevegelsen besørges av tannremmer, én på hver side. Hver rem kan ta en last på opptil 9000 kg. Den horisontale bevegelsen besørges av kjede eller rem.